dimarts, de gener 29, 2008

Quan no som normals...


Hem estat veient aquests dies que normal ho interpretem com allò que s'ajusta a la norma. I quan detectem o realitzem alguna acció, comportament o actitud que no s'hi ajusta, llavors parlem de desviació.


Ja hem comentat que no totes les desviacions són negatives. I de fet hem vist també que si no hi hagués certes desviacions, cauríem en un conformisme que hagués evitat el progrés i l'evolució de la nostra espècie (viuríem encara en coves i ens creuríem molt feliços).


Avui has estat escrivint sobre una notícia relacionada amb algun tipus de desviació. Comenta-la aquí sota, descriu aquesta desviació i els mitjans de control social que o bé podien haver evitat (previngut) que allò passés, o bé han d'actuar o ja han actuat un cop ha passat.


Bé, vam donar un guió i hauràs de redactar conforme a aquell guió, si bé l'objectiu final es doble. D'una banda posar en pràctica allò que hem après, i d'altra seria bo que en el darrer paràgraf fessis una reflexió personal a partir del que has comentat i la teva visió personal sobre el que hauríem de fer per evitar, o no (depèn del que hagis comentat), aquestes desviacions.

27 Comments:

At 6:28 p. m., Blogger Aida Silla said...

COMENTARI DE LA NOTICIA



Titular: “ 5000 fieles asisten al acto por la familia tradicional ”
Referent: al dia 28 Gener del 2008
Font: diari 20 minuts

1- Troba una notícia que indiqui algun tipus de desviació social:
Es una notícia amb desviació positiva

2-Quins valors de la societat a posat en qüestió?

Aquesta notícia seria de desviació positiva, encara que portada a l’extrem.Ja que el que volen defensa o portan molt a l’extem i acaba arribant sent una desviació negativa.

3-Quines normes ha transgredit ?

Podriem dir que a transgredit una norma moral, ja que el dret de lliure expressió es per tothom igual i no esta penalitzat per la llei, pero si per la moral.

4- Quines opcions hi ha davant el tipus de desviació?

a) Quines ofereix la societat? No ofereix cap tipus de desviacio simplement la desviacio moral.
b) Quines creus tu que es poden oferir també? Crec que tothom te dret a decidir amb qui vol estar sense pressió

5-Quin tipus de control social té la societat per al cas que has triat?
Llibertat d’expressió però sempre desde una perspectiva de respecte als altres.
La meva opinió personal es que la pròpia familia s’escolleix per cadascún y no per la estètica de la societat.

6- com creus que es podria haver evitat aquesta desviació?
Aquesta notícia no es de desviació negativa, per tant no cal ser evitada.

Breu comentari:
Aquesta notícia es de desviació positiva, encara que la podríem posar també com a negativa, ja que l’àmbit familiar es aquell amb el que et sentis a gust i no pas que pel simple fet de ser dos persones del mateix sexe està mal vist i no sigui considerat familia ( prejudicis ).
Tothom té dret a la llibertat d’expressió per tant considero que cadascú té dret d’escollir les persones amb les que vol formar la familia sense cap tipus d’impediment. Es per això que considero que està bé que fagin una manifestació expressant els seus drets, però sense menysprear als altres.
Pani, et deixo postat el meu comentari, bon San Joan Boscoo!! :)

Aida Silla 1A

 
At 11:45 p. m., Blogger Pani said...

Ja comentarem les notícies més endavant, de moment només desitjar-te també una bona diada demà, Aida.

 
At 3:44 p. m., Blogger Sonia Molinero said...

Hay menos robos pero aún se cometen ¡cometen cuatro por minuto!

Aquesta noticia , treta del diari QUÈ ! comenta una gran realitat present a la nostra societat.
A Espanya es produeixen quatre robatoris per minut(cotxes, mòbils ,targetes de crèdit ,i assajaments a cases son les mes freqüents), tret que en període d’un any han disminuït un 6,3%, els experts diuen que aquests son mes violents. A mes es confirma , que la meitat dels delictes que es cometen en el nostre país son robatoris.
Un cas concret , es el cas del robatori de 12 vehicles matriculats, i altres dos nous sense matricular al concessionari de la marca SEAT situat en el polígon de l’estació de Pinto (a la comunitat de Madrid) per un grup d’individus .Aquest , es el tercer robatori de vehicles en el que portem any a Madrid.

Coneixent els diferents valors que estan presents , que conviuen en la nostra societat, podem parlar en cada cas , en cada noticia , en cada esdeveniment, quins d’aquests posa en qüestió la persona jutjada. En aquest cas , la persona o el grup d’individus , posen en qüestió el valor de la propietat . Amb això es demostra que no tothom que forma la societat , pensa de la mateixa manera o si mes no , no tothom tenim la mateixa jerarquia de valors.

Aquests individus, han transgredit unes normes , establertes , mantingudes per un grup .En el procés de socialització , aprenem a interioritzar un seguit de pautes que predominen a la nostra societat. Quan aquestes pautes passen a ser regles , models que s’han de seguir les anomenem normes . per tant aquests individus no han respectat la norma de no robar , norma que incomplida suposa una sanció.

També seria important poder diferenciar entre la moralitat i el dret. Diríem que la moralitat fa referència als principis , als valors. I les normes a un comportament determinat. Resulta difícil separar aquests dos conceptes ja que entre ells hi ha semblances però també diferencies. Però , el que està clar es que els dos regulen al comportament a través de normes , i que aquest grup d’individus a pesar de no tenir la mateixa jerarquia de valors que la gran majoria de la societat, sabien perfectament que aquell comportament tindria un rebutjament social , que si els enxampaven tindrien problemes amb la LLEI. Amb això cal remarcar que tenim diferents sistemes morals però només un sistema jurídic bàsic.

Davant d’aquest comportament(desviament negatiu) la societat ofereix unes opcions:
Primerament la societat, ofereix un rebuig cap aquest grup ja que no estan d’acord amb les seves pautes. Depenent del grau del robatori , la societat admet oportunitats legítimes i il•legítimes .
Jo des de el meu punt de vista crec que primer s’hauria de mirar el cas de cada individu en concret ja que no tots ho fan per les mateixes necessitats, i prendre una postura preventiva seria en molts casos l’opció mes correcta tot i que com sempre hi ha excepcions.

Sobre el control social , dir que en aquest cas (els robatoris) es clarament present la pressió de les institucions , però la pressió d’una societat sempre en estat de vigilància també es molt influent.

Es difícil trobar la manera d’evitar aquest desviament. Ja que els valors de la societat , canvien constantment . Personalment crec que no tothom tenim les mateixes condicions , i que aquesta situació de desigualtats ja provoca una situació de diferencies en les jerarquies de valors de cadascú de nosaltres. Crec que no s’ha de ser egoista ni molt ambiciós però tampoc em de tancar els ulls.

 
At 5:41 p. m., Blogger Raquel Soriano said...

El dilluns dia 28 de gener de 2008, el Periódico va publicar una notícia on explicava que la meitat dels nens catalans de 10 anys fracassen en la escriptura, que no son capaços de elaborar un text i que no dominen les habilitats bàsiques d’expressió escrita.
La notícia ens reflexa una desviació negativa per part dels nens de Catalunya, i podríem dir també que hi ha una desviació negativa per part de les escoles que no estan aconseguint el seu propòsit d’aconseguir ensenyar uns coneixements bàsics als nens.
Podem dir que s’ha transgredit la norma de l’educació i l’ensenyament primari als infants de Catalunya.
La justícia del nostre país no ha creat cap llei que digui que està prohibit que els infants de 10 anys no sàpiguen escriure correctament, però moralment aquest fet afecta tan individualment a cada persona com en conjunt a la societat, ja que això causarà l’analfabetisme de les generacions futures, i aquest fet no es positiu ni per la nostra societat ni per cada persona en concret.
Davant d’aquesta desviació negativa el president de l’organisme avaluador, Joaquim Prats està dissenyant un nou tipus de proves a les que s’haurà d’enfrontar l’alumnat al 2009, i per tant hauran de millorar la seva escriptura per poder passar les proves.
Personalment penso que les escoles en vista del fracàs escolar, i concretament com diu l’article un falta de coneixements bàsics en l’escriptura, haurien d’haver adoptat noves formes d’ensenyament o noves tècniques per aprendre els conceptes principals o necessàries per tenir un bon nivell d’escriptura.

 
At 6:00 p. m., Blogger Berta_ruiz said...

En aquesta noticia del diari La Vanguardia del passat 28 de gener del 2008, amb el títol “Le cogieron huyendo” explicava que un home de 49 anys, va intimidar a un home de 19 anys amb una escopeta robant-li la seva motocicleta i 500 pesos a Cuba. L’home va se capturat i deixat a disposició de la fiscalia per furt qualificat i agreujat.
Amb aquesta noticia podem observar una desviació negativa per part de l’home ja que a transgredit una norma identificada com a tal i sancionada. Aquest home ha transgredit una sèrie de normes protegides per la llei, com la de no robar, no amenaçar, no fugir...
Estem parlant d’un conjunt de normes que estan molt mal vistes per la societat i això li podria causar un gran rebuig per part de la resta de la resta de la població.
Podem observar que aquest individu te una moralitat negativa, ja que els fets produïts indiquen una manca de moralitat en el sentit extens de la paraula, ja que a tingut un comportament no esperat per la resta de persones. La llei no ens diu que no podem pensar en matar, ja que això ens ho diu la nostra moral ja que és qui regula el nostre comportament, el dret en canvi castigarà aquest individu amb una sanció ja explicita a la nostra llei.
Davant aquesta desviació tenim diferents opcions que ens ofereix la societat. Podríem parlar d'una oportunitat legítima, es a dir intentar una resocialització a partir d'una reeducació, un canvi d'hàbits...
Una altra opció seria una oportunitat il·legítima, es a dir, obrir les portes cap a una marginació, en aquest cas el dret eliminarà les oportunitats il·legítimes, ja que si no l'empresonen, el tindran sota vigilància. Tot i que tot i això podria caure en un estat de marginació per part de la societat. Des de el meu punt de vista pensaria en una reeducació no seria partidària d'excloure'l de la resta de la població.
La part que faria referència al control social sobre aquest cas concret està sota molta pressió per part de totes aquelles institucions, cal dir que aquest home a trencat l'acord amb la conformitat comuna del grup, fent servir un valor no acceptat per la societat, per això parlem que aquest individu a provocat una tensió i un canvi anomenat desviació. Fins que no compleixi tots els requisits no tindrà una plena integritat al grup social.
Aquest cas es podia haver evitat de diferents maneres, tot depenen de la causa dels fets.
Si la causa hagués estat econòmica es podia haver arribat a algun acord parlant amb alguna institució social,...
Crec que la societat el que no hauria de fer es marginar aquest individu ja que no tenim clares les seves circumstancies si més no, tothom té dret a una segona oportunitat.

 
At 7:31 p. m., Blogger Santi Freijo said...

L'autor ha eliminat aquest comentari.

 
At 7:40 p. m., Blogger Santi Freijo said...

La notícia que he escollit surt publicada al diari la vanguardia del 24 de Gener del 2008 . Ens explica que uns desconeguts van robar la matinada del 24 de gener més de 55.000 litres de vi de taula a Reus , causant pèrdues de 100.000 € als propietaris , els quals ja han denunciat els fets davant la guàrdia civil . Tot apunta a que els lladres van entrar a la indústria amb dos camions cisterna preparats i es van emportar el vi que estava emmagatzemat als depòsits. Aquest robatori no deixa de ser insòlit , ja que mai s’havia robat aquest tipus de producte a Espanya.
En aquesta noticia s’han posat en qüestió els valors que qualificava Karl Marx , és a dir , els valors d’ús , ja que el valor d’aquest producte cobreix diverses necessitats. També s’han posat en qüestió valors com la propietat privada , ja que s’ha invaït un territori que era d’una persona determinada , sense permís algun i a sobre s’ha fet un furt important , un altre valor transgredit . En referència a les normes , s’han transgredit normes formalitzades , és a dir , són recollides per la llei i tenen el seu càstig .La moralitat ens vindria a dir que robar allò que és dels altres no és moral , no és ètic . El dret ens diria que el furt està penat per la llei , amb penes de presó que varien .
Com a opcions davant aquest tipus de desviació negativa , la societat oferiria molt possiblement oportunitats il•legítimes , obrint les portes a la marginació i eliminaria oportunitats legítimes. Respecte a les que jo crec que es podrien oferir , aposto per la postura preventiva per a estructurar a aquest grup i també , eliminar oportunitats il•legítimes , portar-los a la presó per a que no li tornin a delinquir , encara que no serveix de molt . Els mecanismes que té la societat per a realitzar un control social , són bàsicament l’estat , i els externs formals . Aquests dos són els principals mecanismes de control social per a aquesta noticia.
És difícil de dir com es podria haver evitat , segurament amb un bon grup de socialització primària això no hagués passat , però també s’han d’incluir altres factors ,la inconformitat davant les lleis o una marginalitat . També es podria haver evitat posant més mesures de seguretat a la indústria , però això no ve al tema de sociologia .
Penso que aquests individus deurien anar a la presó i retornar tot allò que han robat , causant greus problemes econòmics a la família propietària de aquesta empresa . Una pena dura , potser faria més que una rehabilitació per a aquesta desviació , encara que també seria viable .

 
At 8:21 p. m., Blogger azucena_jurado said...

El diari Què! del dia 28 de gener del 2008 narra la notícia de l’assassinat d’una dona, Maria Dolores,de 54 anys, a Murcia en mans del seu marit, José Vicente, 64 anys.
El matrimoni havia discutit la nit anterior en el cotxe i l’home la va ferir dos cops, la punyalada al cor va ser la que li va causar la mort. L’home desprès de matar-la va anar a la policia amb el cos de la seva dona al cotxe i va confessar l’assassinat.
En aquest article s’ha posat en qüestió el valor de la vida, i per tant, al haver-lo qüestionat s’ha transgredit una norma, la norma de no matar. Es una norma mantinguda per la societat i formalitzada, ja que per l’existència d’una llei que prohibeix aquest tipus de desviació, l’acció ha estat penalitzada.
S’observa una moralitat negativa ja que s’ha comportat d’una manera no reconeguda positivament per la societat, per tant la moral rebutja aquesta actitud. Igual que el dret que també el rebutja ja que tota persona té dret a decidir sobre la seva vida i aquest home no ha respectat aquest dret de la vida.
Davant d’aquest tipus de desviació trobem diverses opcions que la societat ofereix. la societat pot presentar oportunitats legítimes, pero seria una opció poc probable ja que la societat, la moralitat d’aquesta no ho permetria per por, temor a una reincidència...Però el més probable, i el que ha succeït en aquest cas, és l’eliminació d’oportunitats il•legítimes, és a dir l’empresonament d’aquesta persona. Aquestes serien les possibles solucions o opicions per aquesta desviació que oferiria la societat . pero trobem altres solucions, com presentar oportunitats legítimes, és a dir, ajudar-lo a controlar-se, reformar-lo.
Per aquesta desviació el control social és molt fort, ja que aquell home ja està controlat per la llei i per la societat, ja que com a conseqüència dels seus actes la gent els vigilarà, juntament am la llei, que exerciran una pressió en ell per prevenir una reincidència.
Aquestes actituds es poden evitar en cas que la dona denuncï, pero en aquest cas la dona no va denunciar al seu marit en cualsevol cas, i per tant ningú era conscient del perill en que estava la dona. Tot i aixo, és una actitud que al haver succeït en privat ningú va poder fer res, llavors es dificilment evitable.
Personalment crec que desgraciadament aquesta es un tipus de desviació molt freqüent actualmnt en la nostre societat i que aixo no hauria de ser així, s’haurien de posar unes mesures noves, més dures potser, que evitessin actituds negatives amb conseqüències tan grans.

 
At 9:22 p. m., Blogger miquel clemente said...

Avui.cat // 29-1-08

•Començament d’any negre amb 13 morts més que l’any passat.

En només 28 dies han mort 13 persones més que en tot el gener passat. En total, comptant les dues persones més que van morir ahir a Alcover i Vinaixa, 29 persones han perdut la vida durant els primers 28 dies de gener.
El director del Servei Català de Trànsit va explicar ahir que els accidents tenen “causístiques molt diferents, però sí que hi coincideix la velocitat inadequada, ja que hi ha moltes sortides de via i xocs frontals”.

Aquest desviament es tracta d’una desviació negativa. Aquesta desviació es pot analitzar per dues bandes; per una banda tenim els conductors, que han de ser responsables a l’hora de conduir, i per una altra els que s’encarreguen de la seguretat vial, és a dir, l’estat. Per part dels conductors s’han posat en qüestió diversos valors morals com la vida humana de la mateixa manera que l’estat.
Les normes transgredides en primer lloc, serien les que prohibeixen doncs la velocitat a les carreteres, beure, fumar i/o parlar pel mòbil quan es condueix. Això per part dels conductors; per part de l’Estat, no hi ha cap llei que obligui a posar carreteres en condicions ni evitar les morts. Això forma part de la moralitat i els valors de cadascú anteriorment esmentats.
En aquests casos d’infraccions el dret, és a dir, les lleis mostren clarament que les accions són accions punibles i que per tant les solucions que ofereixen és la presó i cursos per tornar-se a treure el carnet. La moralitat és diferent, depenent dels valors de cadascú. Tot i així gairebé tothom té el valor de la vida i si no es vol que mori gent, l’estat es veu obligat a evitar-ho. Com? Millorant carreteres, autovies, autopistes, conscienciant als conductors, etc.
Jo crec que les solucions que es donen ja estan bé. Una gran part del problema es troba en els conductors que sovint no fan cas de les advertències i passa el que passa. Si n’hi hagués alguna forma de conscienciar-los de forma més efectiva, és aquella la que proposaria. Per altra banda la seguretat vial és molt important però al nostre voltant hi trobem un munt de carreteres en estats pèssims i això socialment es recrimina però de manera molt imperceptible.

 
At 11:30 p. m., Blogger Celeste Amores said...

“Detenido en Sevilla el presunto autor de seis agresiones sexuales”

Aquesta notícia extreta del diari “La Vanguardia”, amb data 28.01.08 tracta d’un home, Javier F.P., de 41 anys, que ha sigut detingut com a pressumpte autor de sis agresions sexuals comeses a Sevilla.
Totes aquestes agresions seguien el mateix “modus operandi”, l’agressor abordava a la víctima quan aquesta anava sola i utilitzava en la majoria de casos la força, actuant sempre en llocs allunyats de possibles testimonis.
Amb les descripcions aportades per les víctimes, la Policia va fer un retrat robot i d’aquesta manera va ser localitzat i detingut a la confluència del carrer Santa Fe amb el carrer Niebla de Sevilla.


Aquesta és una notícia amb una desviació social negativa, potser per marginació o potser per autoexclusió.

Els valors que s’han posat en qüestió han sigut sobretot el valor del respecte cap a les víctimes o fins i tot el de la vida, i més en general, el valor de la seguretat.

Podríem dir que ha transgredit una norma ja que la violació està castigada per la llei, ja que es un delicte pel qual en la majoria de casos es va a la pressó, i per una altra banda també ha transgredit una norma moral.

Davant d’aquesta desviació la societat podría presentar oportunitats legítimes, com reeducar-lo o reformar-lo, però normalment es fa tot el contrari, se’l fica a la pressó i se l’aïlla de la societat, és a dir, se’l margina.
Jo personalment hi estic mol d’acord amb la societat ja que una persona que fa això es perquè no està bé i per mol que se’l reeduqui jo crec que es molt difícil fer-lo canviar i la majoria de persones que ho fan un cop, ho tornen a fer un altre i un altre. Encara que per a tot hi ha excepcions i potser alguna persona podria canviar amb el temps, però ho veig difícil.

La societat en aquests casos pren un control social molt gran, se l’exclou d’aquesta i se li manté molt vigilat, sobretot per la llei.

Es podria haver evitat si hi hagués més seguretat als carrers, sobretot als llocs on hi ha menys gent, etc., però realment la única persona que ho podria haver evitat realment és el propi autor.
Personalment crec que la persona que ha fet això ara mateix està al lloc que li toca, un lloc on ell mateix s’ha guanyat d’estar-hi.

 
At 5:11 p. m., Blogger D!2UKI said...

Títol de la notícia: ''detenido en córdoba por un robo con violencia en una pescadería''

Aquesta notícia, la he trobat a internet, i tracta d'un home de 36 anys que va amenaçar de mort i va cometre un robatori a una pescateria de córdoba.

Per començar, si parlem de desviacions;aquesta es negativa, ja que l'home en qüestió va cometre un robatori i això està en contra de la llei, per tant s'exclou de la societat, i això genera una tensió i unes conseqüències negatives.Ha transgredit la norma principal del respecte i això ho podriem relacionar també amb els principis i valors ''allò que hauria de ser'', per exemple el respecte l'ha transgredit.
Respecte aquesta notícia,també ha incomplit el dret com a ciutadà ja que ha actuat amb violència.

Les opcions davant això;per una banda,es podria fer una reeducació,ensenyarli desde petit que robar està malament, i mes si es amb violència, i no tancar-lo a la pressó com ofereix la societat.

El control social principal es la pressió que es fa contra aquest individuu, ja que la gent el margina.

Jo crec que aquesta desviació s'hauria pogut evitar si al lladre, la família l'haguès educat des petit ensenyantli les normes pròpies d'una societat, i les greus conseqüències pel fet de no acomplirles.

 
At 5:13 p. m., Blogger D!2UKI said...

pani , ''d!ruki'' sóc sandra...tenia un blog creat abans no m'enrecordava, i no m'ha deixat ficar el meu nom.

 
At 6:16 p. m., Blogger Natalia Quintanilla said...

Titular: Investigan el intento de secuestro de de dos niñas en Granada y Málaga.
Referent del dia: Dilluns 28 de gener del 2008.
Font: 20 minuts.
S´han posat en qüestió els valors de la familia i el dret a ser lliure.
Ha transgredit normes morals i també normes formals. Les normes morals(el fet de segrestar a un nen petit es mal vist per la majoria de la gent de la societat), les normes formals són aquelles han estat formalizades per l´Estat (és el que s´anomena llei) i són penalitzades.
La moralitat i el dret veuen aquest fet com un acte negatiu, el qual ha de tindre una penalitazació mitjançant unes normes que s´han de cumplir (presó, indemnització).
La societat ofereix l´opció de presentar oportunitats legítimes o la supresió d´aquestes per motius morals, jo crec que s´hauria de fer el mateix , el que no permetria es que es reduís la seva condemna per bona conducta ect, tindria que cumplir el temps acordat per el sistema judicial.
El control social que té la societat sobre aquest individu és que vagi a la presó.
Personalment penso que per evitar aquest fet que soviet passa a diversos llocs, s´hauria de possar més vigilancia en zones escolars o llocs on le presència d´infants sigui bastat alta.

 
At 7:30 p. m., Blogger lidia prado said...

MALTRACTAMENTS(Diari ADN 17 desembre 2007)



El 30% dels homicidis per violència de gènere es produeixen en “una cita propiciada per l’agressor” El crim es va produir desprès deruptura de la relació de la parella. Així s’adverteix sobre la baixa percepció del risc que tenen les dones maltractades. Davant la gravetat s’ha d’imposar l’ordre d’allunyament com a mesura preventiva però la dependència emocional de les víctimes interfereix a l’hora d’adaptar questes mesures.
Aquesta notícia demostra una certa desviació negativa. L’homicidi per maltractament és una transgressió identificada com a tal i per tant sancionada. S’actua d’una forma que s’allunya de la considerada normal.
Actualment l’homicidi és sancionat amb la presó si no fos el cas de defensa pròpia (que en aquest cas no ho es) ja que tothom té dret a viure i més a ésser respectat.
Davant aquesta situació es pressenten diverses opcions:
En un primer lloc es presenten oportunitats il·legítimes per ajudar a controlar certes conductes, o les il·legítimes on no se li dóna a l’ individu oportunitat per a poder canviar davant la situació y obrir-li les portes cap a la marginació.
Com a millor opció crec que la millor és la preventiva on millores la qualitat de vida d’una persona ajudant-la a conviure.
Finalment penso que davant aquest tipus de situació s'ha d'ajudar a la persona afectada ja que suposo que no deu ser fàcil tolerar aquest tipus de comportament y conviure-hi amb ell.

 
At 7:40 p. m., Blogger Rubèn Sanchís said...

Diari Què!

-DESCOBERT ABANS D’ACABAR AMB LA VIDA D’UN COMPANY AL QUE VA ENVERINAR PER ENVEJA-

VOLIA QUEDAR-SE AMB EL SEU LLOC DE TREBALL

Va estar una temporada faltant al treball intermitentment per que no es trobava bé. Després de diferents ingressos hospitalaris, en el centre es va obrir una investigació: els anàlisis havien donat com a resultat la ingesta d’una substancia que era verinosa. Els fets han succeït en una empresa de la comarca valenciana de la Safor. La víctima, un empleat, immigrant, altament qualificat. El seu agressor, un altre treballador envejós que volia ocupar el lloc que tenia la víctima. Ja està detingut.



Jo crec que un individu capaç de matar a algú no es qüestiona res a la seva vida, i no a pensat en el fet de la vida. Ell només per qüestió d’enveja és capaç d’acabar amb un tresor tan apreciat com és la vida.
Aquest personatge ha transgredit una de les normes més penades de la nostra societat, com és el intent d’assassinat. Però el càstig més fort que pot patir aquest home ve directament de la seva moral, la moralitat és el que fa que després de fer alguna cosa penada, fa que et sentis malament per dir-ho d’alguna manera i fins i tot és capaç de prevenir aquests fets.
Davant d’aquest tipus d’actes la societat fa una forta pressió. Fa molt de temps que aquests actes es repeteixen i és un gran problema davant del qual l’autoritat només pot penalitzar, però és molt difícil evitar-los.

 
At 7:51 p. m., Blogger Cristhian Mulero said...

Titular: “Matan a un etarra en Cabo Verde para robarle dos euros”.
Referent del dia: Dilluns 28 de gener del 2008.
Font de la qual s’ha extret la notícia: “Qué”.

La notícia diu: “ Endika Iztueta, ex miembro del comando Vizcaya, ha muerto en Cabo Verde por la paliza que le propinaron dos ladrones. Iztueta, deportado por el Gobierno francés a Cabo Verde tras su detención en 1985, fue asaltado el pasado jueves por dos atracadores que le robaron 200 “escudos”(unos dos euros),unas fotos y un reloj”.


Aquesta notícia tracta d’una desviació negativa, tambè s’ha transgredit una norma, la nroma de no matar i aixó està penalitzat per la llei. Tambè han transgredit la norma de que nos es pot robar, una altre acció penalitzada per la llei.
El comportament dels lladres, és un comportament negatiu, que en la societat es rebutja aquest tipus d’accions, per tant la moral rebutja aquesta actitud.
Referent al control social la societat vol que la persona vagia la presó ja que ha transgredit una nroma formalitzada per l’Estat, tambè una norma moral, per aquest motiu ha d’anar a la presó o el que estigui fixat en la llei d’aquell pais.

Respecte a la meva opinió, crec que potser s’hauria d’incrementar la vigilancia en aquell pais i, que els culpables paguin el delicte o delictes comessos.

 
At 8:52 p. m., Blogger karla_BG said...

Accidents continus(El Periódico - Diumenge,6 de gener)



Moltes persones moren a la carretera a causa de la poca prudència a l´ hora de conduir i de no vigilar i incomplir les lleis (normes). Els conductors dels automòbils solen anar a altes velocitats i solen matar a moltes persones lliures de culpa, carregant-se la vida de la víctima i destrossant la vida de tos els seus familiars.

A l´ hora explicar els motius sempre son els mateixos: alcohol , drogues , imprudència ,

telèfons mòbils...





Aquesta notícia posa en qüestió una desviació o ‘negativa’.Les morts per accidents de trànsit son transgressions identificades com tal i per tant sancionada per la societat. Aquestes persones transgredeixen normes manades per la llei,com per exemple NO ASSASSINAR sigui voluntària o involuntàriament(ja que si es així, pagues pel mateix).

En aquests casos la moralitat diu que s´ ha incomplert la norma i per tant s´ han saltat uns valors essencials. En el cas de lleis el que diuen és que depèn del grau de l´ accident vas o no a la presó.

Davant de la desviació la societat ofereix dues possibilitats:la primera de tipus il·legítim (ficar-lo directament a la presó) o legítim (donar-li una altre oportunitat abans d´ entrar a la presó, però això si, dependrà de la importància de l´ accident).

Finalment dir que això es pot evitar prenent mes cura del que es fa i vigilant les situacions més compromeses.

 
At 9:13 p. m., Blogger Mireia Palanques said...

Diari: El periodico de Catalunya
Data: 4 de Febrer de 2008

·Una persona muere en un tiroteo en una urbanización de Estepona

Un hombre cuya identidad no ha sido aún precisada ha muerto hoy durante un tiroteo registrado en la urbanización Bel-Air de la localidad malagueña de Estepona, según han informado fuentes de la investigación.

El suceso se ha producido sobre las 14.00 horas en la calle Mejorana, adonde se han desplazado agentes del Cuerpo Nacional de Policía, que han acordonado la zona, en la que se ha procedido al levantamiento del cadáver sobre las 15.20 horas.

En el lugar hay un vehículo todoterreno que presenta cinco orificios causados por impactos de bala, cuatro de ellos en el cristal delantero y uno en la puerta del copiloto.

Según el relato de una vecina, la víctima, de unos 25 o 30 años, viajaba en el asiento del copiloto en el vehículo todoterreno junto a otra persona, y ambos han sido tiroteados desde un turismo. Al salir del todoterreno, el copiloto ha recibido dos impactos de bala en la cabeza, mientras que el conductor ha perdido el control del vehículo y ha colisionado con una farola, según la testigo.

Es tracta d’una desviació social negativa en el que s’ha posat en qüestió el valor de la vida.
S’ha trasgredit la norma de no matar ja que és considerat un delicte i la llei ho prohibeix.
En aquest cas poques opcions poden haver-hi ja que no se sap qui a sigue l’assassí que va disparar a aquesta persona, per tant s’hauran de buscar altres recursos i controls per part de la policia perquè això no succeeixi més encara que passa a diari.
En cas de que se sapigués el culpable hauria d’anar a la presó tal com diuen les lleis amb una condemna de 30 anys.
Un assassinat d’aquest tipus és difícil d’evitar ja que no hi ha suficient vigilància en tots els carrers.

 
At 10:44 p. m., Blogger Verónica Traba said...

COMENTARI DE LA NOTÍCIA
Referent al día: diumenge 20 de gener del 2008

Títol: Los 14 detenidos en BCN planeaban atentados en España y en Francia.

Font: El Periódico

1.- Valors de la societat que a posat en qüestió
En aquest cas trobem una qüestió de valor subjectiu, perque trobem que hi tenim relació nosaltres, en concret la nostra seguretat s’ha vist afectada a causa de el que aquests membres planejaben fer a la nostra ciutat.

2.- Quines normes a trasgredit?
Trobem que es una norma no moral, ja que no està aprobada per la justícia, ja que hi ha una norma, que ens ofereix protecció a la societat; per això, d’ aquesta manera a actuat la policía d’ una forma moral correcta, evitant, que es produís el que aquest grup tenía planificat fer.

3.- Que hi diuen la moralitat i el dret?
Doncs que, amb les normes morals, es demana una edessió voluntària i el dret es igual es igual si es voluntària o no.

4.- Quines opcions hi ha davant el tipus de desviació?
Eliminar oportunitats il·legítimes, empresonar a la gent que a cometut aquest delicte, vigilarla.

A) Quines ofereix la societat?
Una d’ elles és que s’ha de cumplir les normes exigides per la societat i que desde el grup hi hagi acord de finalitat comuna.

B) Quines creus tú que es podíen oferir també?
Podría ser que els hi ofereixin un grup en el qual fagin meditar a aquestes persones, que el hi fagin reflexionar sobre el fet de matar persones, que no es un fet que sigui necessari.

5.- Quin tipus de control social té la societat per el cas que has triat?
El control de no exercir conductes que possin en perill la seguretat dels ciutadans

6- Com creus que es podria haver evitat aquesta desviació?
No crec que sigui un fet incorrecte el que els hagin detingut, en cambi, si s’hagués produït l’ atemptat que tenian planificat i no s’hagues fet res per atorar-lo ara si que trobaríem moltes causes.

 
At 10:59 p. m., Blogger laura felipe said...

QUE?/ 29.01.08

Detingut un home per amenaçar amb unes tisores en un hospital.

La Guàrdia Urbana de Tarragona va detenir el cap de setmana a un veí de la ciutat, de 40 anys, per els presumptes delictes d’amenaces, desobediència i resistència greu, després de que, presumptament, amenaçara al personal de l’hospital Joan XXIII i als propis agents amb unes tisores.



En aquesta noticia es veu clarament que s’ha posat en perill la vida de diverses persones i s’ha posat en perill també el respecte.
Es tracta d’una desviació negativa de l’individu.
Les normes que s’han trencat són les d’amenaces,desobediència i resistència contra les autoritats.
Amb això es pot dir que a sigut una auto exclusió. Pel fet d’evitar a les persones i incomplir les normes.
Jo crec que la millor opció contra aquesta desviació seria introduir-lo de nou en la societat.

 
At 8:09 p. m., Blogger angelcaloca said...

En l'article de la vanguardia publicat el dijous 24 de gener de 2008, portava com a títol "Tortura mortal en una gossera de Lleida",destacava "Les protectores alerten de l'augment de robatoris de cans i sospiten que poden ser utilitzats en lluites il·legals".
A continuació, s'explica l'horroritzant suces d'un gos que va ser asfixiat despres d'estar cordat a una argolla pel collaret a menys d'un centímetre de l'alabarda,aquestes persones seguidament agafen un altre i l'apallissen per plaer.


Esta ben clar que es una desviació negativa,ja que l'actitud d'aquests individus no es coherent.s'han violat una norma basica el respecte,manca la falta d'empatia per les persones que indirectament han patit aquest incident.D'aquesta manera els individus s'auto exclouen de la societat perue no han seguit les normes de conducta.
per corregir aquesta desviació agafaria l'individu i el posaria amb contacte amb animals, en aquest cas gossos,I en aquesta relació hi hauria una petita simbiosis que pot ser pal·liaria el seu maltractament vers els essers vius.

 
At 8:36 p. m., Blogger joordyy said...

ABDELILAH HRIZ

DETENIDO EN RABAT UNO DE LOS PRESUNTOS AUTORES DEL 11-M.



En aquesta noticia parla del presunte terrorista que va ser imputat per Del Olmo en Febrer de 2007 després de que el seu perfil genètic fos trobat en nombrosos escenaris relacionats amb l'11-M.



Les normes que ha transgredit l'acusat han estat participar en un dels atemptats del 11-M i se'l pot acusar de delicte en un altre país.

La moralitat i el dret ,personalment jo crec que haurien de condemnar-lo amb un bon càstig si de veritat ha tingut a veure amb els atemptats

Les opcions que hi ha davant d'aquest tipus de desviació és que sigui empresonat.

Sincerament crec que si de veritat es demostra que va ser un dels autors materials d'aquest atemptat terrorista doncs el més lògic per haber matat tantes persones i deixar a moltíssimes persones sense familia,destrossats,seria la pena de mort.

Aquesta desviació es podria haber evitat si la policia hagués investigat a fons les amenaçes de bomba que rebien,ja que després va ser desmantelat el pis on guardaven els artefactes ja que va haver-hi una explosió i van enxampar a algun membre de la banda terrorista.

 
At 5:43 p. m., Blogger Victor Martin said...

COMENTARI DE LA NOTICIA
Endika Iztueta Barandika, ex miembro del comando Vizcaya, ha muerto en Cabo Verde después de la paliza que le propinaron dos ladrones, según ha informado Askatasuna, la organización de apoyo a presos etarras.
Iztueta, deportado por el Gobierno francés a Cabo Verde tras su detención en 1985, fue asaltado el pasado jueves por dos atracadores que le robaron 200 escudos(unos dos euros), unas fotos y un reloj.

Referent al dia 29 de Gener de 2008-01-29

Font: La Vanguardia

1.Quins valors de la societat s’han posat en qüestió ?
- Aquestes persones han qüestionat el dret a la vida.
2. Quines normes han transgredit ?
- Han transgredit dues normes com són la de no matar i no robar
3. Què diuen la moralitat i el dret?
- La moralitat fa referència al que la societat o la majoria de les persones creuen sobre el que ha passat, en aquest cas, que és un acte il•legal i que tothom ho veu malament i a ningú li passa pe’l cap. El dret diu que això és il•legal i que per tant està penat amb la pressó.
4. Quines opcions hi ha davant d’aquest tipus de desviació ?
4.1)Quines ofereix la societat ?
4.2)Quines creus que es podrien oferir ?
- Davant d’aquests casos la llei presenta oprtunitats il•legítimes, sense cap mena de dubte.
- Crec que la societat està dacord amb la oportunitat que presenta la llei davant d’un assassinat i robatori. És a dir, que la societet vol que aquests tipus de persones siguin empresonades el més aviat posible.
5. Quin tipus de control social té la societat per el cas que has triat ?
- El control social que s’encarrega d’aquestes persones que incompleixen la llei és l’Estat, que s’encarrega de empresonar i mantenir controlats a aquests tipus de persones.
6. Com creus que es podria haver evitat?
- Jo crec que en qualsevol persona en que hi hagi existit una integració en la societat, sense marginacions i amb una educació adecuada desde la seva infantesa redueix molt les possibilitats de que les persones fagin aquestes coses encara que de vegades es veuen “forçats” per a sobreviure i per això cometen robatoris...

 
At 8:49 p. m., Blogger ana_saiz said...

Titular à “ 200 personas se desnudan frente a la Catedral contra la industria de la piel.”

Referent: Al dia 28 Gener del 2008

Font: diari 20 minuts

1- Troba una notícia que indiqui algun tipus de desviació social:

Es una notícia amb desviació positiva

2-Quins valors de la societat ha posat en qüestió?

Els manifestants s’oposen a la mort d’animals per obtenir robes a partir d’ells. En aquest article s’ha posat en qüestió el valor de la vida, i per tant, al haver-lo qüestionat s’ha transgredit una norma, la norma de no matar, tant val per persones com per animals.

3-Quines normes ha transgredit ?

Es una norma mantinguda per la societat i formalitzada, ja que per l’existència d’una llei que prohibeix aquest tipus de desviació, l’acció ha estat penalitzada.Podriem dir que a transgredit una norma moral, ja que el dret a la vida tambè és per els animals.

4- Quines opcions hi ha davant el tipus de desviació?

a) Quines ofereix la societat? Amb l’acte de manifestar-se,la població ha guanyat molt durant molts anys perquè així fan saber el seu pensament a la societat i el que vol aquesta es el benestar social.Aixó no vol dir que es movilitzin ni fasin res a favor en alguns casos, com es auqest cas de desviació, que van haber-hi més curiosos que participants.Els activistes van optar per despullar-se i estendres al terra cobrint-se d’un líquid que simulava sang i ho van fer a les escales que donen accès a la porta principal de la Catedral de Barcelona.
b) Quines creus tu que es poden oferir també? Com ja he comentat, no van oferir cap, pero comentaré les que crec que serien propicies amb aquesta desviació. Jo penso que el que tindria que haver fet la societat es indemnitzar les fàbriques de fabricació de roba amb péll d’animals i acabar amb la tragèdia que vivim amb la mort d’animals. La roba sintética també fa goig i no mata a cap ésser viu.

5-Quin tipus de control social té la societat per al cas que has triat?

La societat te lleis encontra del maltractament d’animals i més greus per la mort d’aquest. Encara que aquestes lleis estiguin en vigor, no l’hi donen l’importància que els hi correspon i així el consum de pélls d’animals continua creixent a la població, es a dir, no es que no tingui cap control sinò que s’ho prenen com un problema de menor magnitud.

6- com creus que es podria haver evitat aquesta desviació?

Aquesta notícia no es de desviació negativa, per tant no cal ser evitada, sinò ot el contrari, crec que més gents s’hauria de movilitzar i acudir-hi perquè el que no es donen compte es que juguem amb la vida d’altres éssers vius.

Breu comentari:

Aquesta notícia es de desviació positiva, i com ja he anat comentant abans...ningún pertinent de la societat es movilitza en favor d’aquest acte i crec que així mai acabarà aquest problema de morts d’animals per comercialitzar la seva péll. Tal i com ja he dit, jo estic de part d’aquesta gent perquè crec que tels animals tenen el mateix dret a la vida que els humans i algú tindria que donar-se compte i començar a fer servir les lleis en vigor contra el maltractament d’animals, incluint la seva mort per la comercialització interior i exterior.

Pani et deixo el meu comentari una mica tard, però com sempre compleix-ho i aquí el tens!

 
At 11:00 p. m., Blogger Javier Pastor said...

Tres muertos y una decena de heridos tras un atentado suicida en un centro comercial de Israel
El ataque, reivindicado por los Mártires de Al Aqsa, se ha perpetrado en Dimona, en una ciudad industrial al sur del paí
Jerusalén. (EFE).- Al menos tres personas han muerto y diez han quedado heridas en un atentado suicida perpetrado hoy en un centro comercial de la ciudad israelí de Dimona, en el sur de Israel, informaron voluntarios del Servicio de Rescate ZAKA. El ataque ha sido reivindicado por el brazo armado de Al Fatah, las Brigadas de Mártires de Al Aqsa, con una llamada telefónica a la agencia local de noticias 'Maan'.
Fuentes policiales citadas por los medios israelíes confirmaron que la explosión se debió a un atentado suicida y que los expertos analizan ahora si algunos de los explosivos del terrorista no explosionaron en el ataque. Al menos hay tres muertos, además de los dos "terroristas". En el lugar de los hechos la policía encontró un cinturón explosivo.

El propietario de una tienda describió a Radio del Ejército cómo "se escuchó una gran explosión y la gente empezó a correr". Este mismo testigo afirmó haber visto "pedazos de cuerpos volando por el aire". La Radio del Ejército informó de que además de la hipótesis del atentado también se investiga una posible explosión de gas. Mientras, fuentes palestinas citadas por el diario 'Yediot Ahronot' consideraron que el terrorista podría haber sido enviado por la Yihad Islámica. Para ello, habría aprovechado las brechas abiertas en la frontera con Egipto, en el paso de Rafah, para llegar a la península de Sinaí y desde ahí llegar a la región israelí de Negev.

El último atentado en Israel tuvo lugar en enero de 2007 en Eilat

•Podem calificar aquesta desviació com a negativa,ja que presenta una desviació hostil y destructora envers la societat en la que viu.Una prova d'aquesta desviació es el comportament que s'allunya de la normalitat social i es desvia cap a un fundamentalisme i radicalisme religiòs en contra de tot aquell individu amb una referencia teologica o religió diferent a la seva.
Com a posibles causes d'aquesta desviació,el fundamentalisme que instauren alguns dirigents i mandataris,els quals utilitzen la religió com 'motiu' d'aquests actes,provocant una desviació social i ocultant la realitat als subjectes als que sel's exposa a aquesta desviació.Des de la meva perspectiva com a individu que pertany a una societat al•liena a la que apareix en la noticia trobo que darrere del pretext per atemptar,prenen la religió com a motiu on no hi ha mes que un interes econòmic.Em baso en un dels criteris de Marx per a dir que els inetresos economics son el motor de la història.Així doncs podríem aplicar els beneficis economics d'aquesta gent sense escrupuls davant de la integritat de l'individu.
Per finalitzar i allunyant-me de la objectivitat penso que per a solucionar aquest tipus de conflictes no es suficient amb acabar emb els autors d'aquestes barbaries fundamentalistes,sinó també intentar d'evitar posteriors atacs erredicant la demagògia que apliquen politics i mandataris en alguns sectors de la societat en la recerca del benefici propi.

 
At 12:58 a. m., Blogger cintia said...

Titular: “ Mejor película: La Soledad de Jaime Rosales ”
Referent: al dia 3 de febrer del 2008 a les 23:51

Y llegó en gran momento de la noche. El premio a la mejor película lo presenta el ex-niño prodigio del cine español: Alejandro Amenábar.
La Soledad, ha ganado. Caras de sorpresa en la gala, silencio y los productores suben a por el Goya entre aplausos. Ni orfanatos, ni billares, ni rosas... ha ganado el cine más arriesgado y, por mucho que me tilden de subjetivo, han premiado a la mejor película española del año.
"La Soledad", de Jaime Rosales, dio la sorpresa el domingo en la gala de los Premios Goya del cine español y se llevó los tres galardones a los que optaba, principalmente el de mejor película y mejor director, desbancando a las grandes favoritas "El orfanato" y "Las 13 rosas".
"Es una grandísima sorpresa, muchas gracias por apoyar a un cine que desde la radicalidad de su mensaje busca la emoción y conectar con un público", dijo el director Jaime Rosales al recoger el premio en manos de Alejandro Amenábar por su segundo largometraje.
Jaime y Co., muchas felicidades y a celebrar este triunfo que, sin duda, es una triufo para todo el cine español.



1- Indica el tipus de desviació social:
és una notícia amb desviació positiva

2- Quins valors de la societat ha posat en qüestió?
aquesta notícia és bona per la societat, l'española en aquest cas. Donar un premi sempre és honorable i bo per a la societat.

3- Quines normes ha transgredit?
ha transgredit una norma moral, ja que és un acte social i legal, és acceptat per tothom i s'ha transformat en algu "normal".

4- Quines opcions hi ha davant el tipus de desviació?
a) Quines ofereix la societat? col·labora cada any que se celebra aquest acte sense contraposar-s'hi.
b) Quines creus tu que es poden oferir també? res, doncs el sistema organitzat fins ara, en penso que està molt bé i es compleix a la perfecció, amb els seus guanyadors (en aquest cas, la película de Jaime Rosales, "La Soledad") i els seus perdedors.

5- Quin tipus de control social té la societat per al cas que has triat? és un acte generament social, on no col·labora tota la societat, però hi influeix i rep el missatge, també.

6- Opinió personal:
és un acte beneficiós i que socialment, no fa mal a ningú, sinó que influeix positivament en la societat.

6- com creus que es podria haver evitat aquesta desviació?
aquesta noticia no és de desviació negativa, això significa que no cal evitar-se, doncs no és contradictòria per a la societat.

7- Fes un breu comentari:
aquesta notícia és de desviació positiva, que no afecta negativament sobre cap individu ni és ilegal a cap institució, doncs consiteix en un acte de celebració del cinema, on s'otorguen uns premis a les millors pel·ícules, actors/ius, directors, etc.


Perdona la tardança Jordi, al final he pogur aconseguir un ordinador, i moltes gràcies per acceptar el meu treball després de tants dies.



Cintia Ballbé

 
At 7:56 p. m., Blogger Vanesa Morales said...

COMENTARI DE LA NOTICIA

Titular: “ Juzgan a un individuo que mató a la madre de sus tres hijos asestándole 21 puñaladas. ”


1.- Indica el tipus de desviació social:

Es una noticia amb desviacio negativa.


2.- Quins valors de la societat ha posat en qüestió?

El dret de la vida de la dona assasinada.


3.- Quines normes ha transgredit?

Ha transgredit una norma moral.

4. - Quines opcions hi ha davant el tipus de desviació?
a) Quines ofereix la societat? La pressó

b) Quines creus tu que es poden oferir també? Doncs, segons el delicte, es possible una rehabilitació.Ja que, la majoria de persones que cometen aquests delictes tenen transtorns psicologics.


5- Quin tipus de control social té la societat per al cas que has triat?

La pressó, segons el delicte que han fet, més o menys anys de condemna.


6- Com creus que es podria haver evitat aquesta desviació?

Desde el primer moment que la dona denuncia un maltractament es tindria que haver possat una serie de mesures i aixi es podria haver evitat aquest final.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home