dijous, de setembre 15, 2016

Tot comença avui

De nou em trobo amb un grup d'estudiants que caldrà que aprenguin, comparteixin i mostrin de forma pràctica els seus coneixements sobre la sociologia. Així doncs, per començar a practicar (sobretot entrar en aquest bloc), haureu d'escriure primer de tot el que penseu que és la sociologia (no val copiar i enganxar la definició de la wikipèdia (que podeu consultar). Es tracta, un cop sabem la definició oficial, que en construïm una de personal que giri sobretot sobre la (probable) utilitat que té aquesta ciència.

17 Comments:

At 5:35 p. m., Blogger Unknown said...

La sociologia és la ciència de l'ésser humà, la qual estudia la vida contemporània de la humanitat que ha sorgit a partir d'una sèrie de processos històrics com les revolucions. Aquesta ciència social ens serveix per poder comprendre la realitat social que vivim avui en dia.

 
At 7:20 p. m., Anonymous Anònim said...

La sociologia és una ciència que estudia el comportament social dels éssers humans i del seu entorn. Principalment es centra en analitzar les relacions que entre si mantenen els seus components i amb el grup o sistema dins del qual es troben inserits.

 
At 7:21 p. m., Blogger Unknown said...

La sociologia es la ciència que tracta de comprendre el desenvolupament de les societats humanes a partir de una sèrie de revolucions al llarg de la història.

Aquesta ciència serveix per intertar entendre el conjunt de les persones i com actuen.

 
At 7:36 p. m., Blogger Unknown said...

La sociologia és la ciència social que estudia el comportament social de la humanitat, i el més important, la sociologia és una manera de pensar i d'entendre d'una forma crítica els fenòmens socials.

 
At 7:57 p. m., Anonymous Anònim said...

La sociologia és aquella ciència que estudia el funcionament de la societat humana. Ens serveix per entendre la manera com ens comportem respecte les coses i per conèixer l’ésser humà.

 
At 8:23 p. m., Blogger Unknown said...

SOCIOLOGIA:

És una de les ciències socials que estudia a l'ésser humà, més concretament els grups, col·lectius, institucions que formen els humans. Ens diu com som, com ens comportem quins valors tenim quan vivim en societat.


ANOMIA:
Del francès 'anomie' i del grec 'ἀνομία'
Mot compost amb el prefix a-, que vol dir 'absència de'. νόμος, nomos, que vol dir, 'llei, ordre, estructura'.
És un estat amb una confusió social sobre les lleis acceptades.
La pluralitat de normes existents i un cert relativisme provoca que la guia moral desaparegui i que qualsevol pauta de conducta sigui considera com a vàlida, de manera que es produeix una desorientació en les persones sobre quins criteris han d'usar per decidir què fer.

 
At 8:47 p. m., Blogger Marta López said...

La sociologia és la ciencia que estudia el comportament de les persones en societat. Analitza la relació que estableixen, el seu comportament i el grau de cohesió dins d'una estructura social. Serveix per entendre certs comportaments de les persones, etc.

 
At 9:04 p. m., Blogger Unknown said...

La sociologia estudia la societat humana: associacions, col·lectivitats i institucions socials que formen els éssers humans. Penso que hi ha dues visions que es complementen entre elles. Una, que cada persona individualment té propietats, pren les seves decisions i busca solucions, i l’altre que cada persona ocupa una posició en relació als demés. És menester posar-se d’acord tots junts. Ens necessitem els uns als altres.
Cadascú ha d’aprendre a respectar la societat, d’aquesta manera et respectes a tu mateix. Els conflictes greus s’han de resoldre de la manera més seriosa possible. Encara que només hi hagi una víctima, el mal pot propagar-se per tota la societat. Tal i com va dir el filòsof i sociòleg francès Émile Durkheim, vivim amb regles. Considero que els valors més profunds i forts s’aprenen en l’àmbit familiar i en l’escola. Aquests valors, seran els que s’aplicaran quan l’ésser humà interaccioni amb la societat i voli del seu còmode niu familiar.

 
At 9:32 p. m., Anonymous Anònim said...

Ciència social que estudia i descriu els processos de la vida en societat. El seu objectiu és analitzar les formes internes d'organització, les relacions que mantenen els individus i el grau de cohesió existent en l'estructura social amb el propòsit d'aplicar els coneixements al benestar social.

 
At 9:35 p. m., Anonymous Anònim said...

La sociologia és la ciència que s’encarrega d’analitzar la societat i les persones que la integren, la seva manera de comportar-se, de pensar i d’actuar. Per mitjà de la sociologia és possible interpretar i explicar la realitat social.
Un sociòleg participa en l’elaboració i execució de projectes de desenvolupament social, així com també realitza anàlisis i diagnòstics de la realitat dels diferents grups socials, aportant tots aquests coneixements en els més diversos àmbits, com la política, l’educació, la salut...

 
At 9:43 p. m., Anonymous Anònim said...

La sociologia és la ciència que estudia el comportament dels éssers humans dins la societat i les seves relacions amb els col·lectius que la conformen. També estudia el comportament de l’ésser humà envers l’entorn que l’envolta per tal d’entendre els resultats de les seves decisions basant-se en la forma de comportar-se.

 
At 9:54 p. m., Anonymous Anònim said...

La sociologia és la ciència que estudia l'ésser humà en societat. Explica com, per què i l'origen dels diferents mètodes d'interacció, reacció, comportament i comunicació entre persones. Independentment de la cultura, religió, costums... de cada individu.

 
At 10:37 p. m., Blogger María Alonso said...

La sociologia és una ciència que estudia el comportament d'homes i dones i les seves relacions amb els diferents col·lectius. D'aquesta manera intenta compendre la manera d'actuar de les persones i el per què d'aquestes actuacions.

 
At 10:47 p. m., Anonymous Anònim said...

La sociologia és la ciència general de la societat que té com a objectiu estudiar la realitat social contemporània com a resultat dels esdeveniments històrics. No es pot fixar una definició ja que la sociologia està plenament relacionada amb la modernitat i aquesta és un procés en constant evolució.

 
At 10:51 p. m., Blogger Unknown said...

La sociologia és la ciència de la societat, les institucions socials i les relacions socials, i especialment de l’estudi sistemàtic del desenvolupament, estructura, interacció o comportament col·lectiu de grups organitzats d’éssers humans.

 
At 11:32 a. m., Blogger MARC PRATS said...

La sociología es la ciencia social que se encarga del análisis científico de la estructura y funcionamiento de la sociedad humana.Estudia los fenómenos colectivos realizados por las personas a sociología es la ciencia social que se encarga del análisis científico de la estructura y funcionamiento de la sociedad humana. Estudia los fenómenos realizados por las personas.
Gracias a ella podemos comprobar el porque de ciertos comportamientos.

 
At 3:13 p. m., Blogger Scarlett García said...

La sociologia es la ciència que estudia la societat, es a dir, el comportament de l'èser humà, la seva relació amb els altres i els aspectes que desenvolupen com per exemple la religió, la política, les clases socials, els costums...

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home