divendres, de setembre 23, 2016

Els nombres no ho són tot, però....

Recorda les xifres o dades que vas fer servir i comenta:

- Valora les respostes dels teus companys.
- Valora la resposta que era correcta.
- Quines conclusions hi treus.

16 Comments:

At 4:56 p. m., Blogger Unknown said...

La meva pregunta era : Quin d'aquests països és el que té més avortaments en 1 any?

A) Brasil B) Xina C)Rússia

La resposta correcte és la B = Xina.

Preguntes:

1) Podem dir que el 99% de la classe va respondre correctament excepte 1 alumne que va votar a Brasil. El sentit que li podríem trobar a aquesta resposta és que al Sud d'Amèrica les dones es solen quedar embarassades des de ben joves (algunes no totes) i això podria confondre.

2) La resposta correcte era la Xina ja que en aquest país hi havia una llei coneguda com " la llei de l'únic fill" que no permetia tenir més d'un fill per família. Actualment crec que ja no s'aplica aquesta llei.

3)Les conclusions que trec són que aquesta llei era incorrecte ja que no deixava a les famílies tenir els fills que volguessin. Però per una altra part hem de dir que la Xina té molts d'habitants i poder no hi hauria espai per a tanta gent.

 
At 2:17 p. m., Anonymous Anònim said...

La meva pregunta era:
Edat mitjana d'inici de consum d'alcohol a Espanya

a) 12'7
b) 15
c) 13'9

- La majoria dels meus companys van encertar, la resposta correcta era la c) però 5 d'ells van respondre la b) i els altres 3 la a). Crec que aquesta resposta es pot basar en l'experiència personal, depenent de cada persona si va començar a beure abans o després. Segurament els que van respondre la a) van començar a beure abans que els que van respondre la b).
- La resposta correcta va ser escollida per la majoria això és perquè els joves coneixem la realitat, l'edat d'inici de consum d'alcohol és molt baixa, ja que existeixen moltes facilitats per fer-ho.
- com a conclusió extrec que una pregunta com aquesta com he dit pot ser resposta basant-se en l'experiència personal, en el que ens expliquen fonts externes o en com veiem la societat.

 
At 1:10 p. m., Anonymous Anònim said...

La meva pregunta era: Quina quantitat d'adolescents es queden embaraçades en un any a Mèxic?
a) 10.000
b) 1 milió
c) 200.000
d) 50.000
e) 700.000

-La major part de la classe va equivocarse a l'elecció de la resposta, només un company va triar la resposta b (un milió d'adolescents), que era la correcta. Crec que l'elecció que van fer els altres, que van escollir l'opció e, va ser perquè en un país tan gran com Mèxic es queden moltes embaraçades i aixó els hi va fer triar aquesta resposta, perquè creien que un milió era massa.
- La resposta correcta era l'opció b, un milió d'adolescents es queden embaraçades a Mèxic en un any, no van escollir aquesta opció perquè no sabien que Mèxic té una població molt jove, per això hi havien tants embaraços.
-Com a conclusió extrec que una pregunta com aquesta era una mica complicada, perquè realment no sabem quanta gent hi ha a Mèxic, a més a més no sabiem si aquests embaraços eran produits de forma voluntaria o per una violació, cosa que seria molt possible en aquest país.

 
At 1:20 p. m., Blogger Unknown said...

La meva pregunta era: Quin percentatge de les dones que utilitzen un sostenidor, l'utilitzen incorrectament.

a)85% b) 70% c) 60% d) 45% e) 55%
La resposta correcta es un 85%.

- La majoria dels meus companys no van encertar la resposta i van creure que la resposta correcta era la c)60%, 6 persones van respondre la b)70% i nomes 4 persones van encertar la resposta correcta. La valoració que trec es que la majoria dels meus companys no van encertat la resposta i en el cas de les meves companyes no anaven mal encaminades.

- La majoria de les meves companyes van encertar la resposta o no anaven mal encaminades. Una companya em va explica que això es perquè es molt difícil trobar una talla exactament correcte.

- Trec com a conclusió que actualment no hi han talles mitjanes i que es complicat obtindre una talla especifica.

 
At 6:32 p. m., Anonymous Anònim said...

La meva pregunta era: Un refugiat mor cada... ?
a) Minut
b) Hora i mitja*
c) 5 hores
d) Dia
e) Al acabar de llegir aquesta pregunta ja n'han mort dos.
- Excepte un par de persones, gran part de la classe es va equivocar i va votar l'última resposta casi sense pensar-s'ho, totalment convençuda que dos refugiats podien morir en l'instant que acabessin de llegir la pregunta (alguns també van votar que un refugiat moria cada minut). Crec que, la raó per la qual molts dels meus companys van elegir-la és perquè tenim tendència a pensar sempre el pitjor. I més encara quan es tracta d'un tema tan delicat com la crisi dels refugiats.
A més, la majoria haurem vist un anunci a la televisió, un cartell al metro, les notícies o qualsevol altre mitjà denunciant les circumstàncies infrahumanes que tantes persones estant vivint avui dia. Tots aquests missatges ens impacten tant que, al escoltar qualsevol tema sobre aquesta crisi, no esperem sentir bones notícies.
- La resposta correcta era la b) i quasi ningú va encertar-la. Penso que tot i que, el fet que un refugiat mori cada hora i mitja segueix sent bastant, aquesta opció va ser menyspreada per què semblava massa "bona" per tenir res a veure amb els refugiats.
- Com a conclusió trec que, en casos relacionats amb la Mort i les desgràcies, sempre tendim a creure'ns les respostes més extremes i impactants (més encara quan es tracta d'un conflicte que afecta a nivells mundials).

 
At 11:00 p. m., Blogger Unknown said...

La meva pregunta és: “Quina és la franja d’edat en la que les persones tenen millor predisposició a perdonar”?
Les opcions proposades són:
a) Persones dels 65 anys en endavant.
b) Persones dels 45 als 64 anys.
c) Joves dels 18 als 44 anys.
d) Adolescents dels 11 als 17 anys.
e) Nens dels 5 als 10 anys.

La majoria de la classe ha contestat l’opció que conté la franja d’edat més jove, és a dir, nens dels 5 als 10 anys, perquè els nens no acostumen a analitzar detalladament ni les situacions ni els problemes. Són criatures juganeres i divertides i no volen establir males vibracions amb els altres.

És normal que la franja d’edat de l’adolescència hagi estat la menys marcada. Els adolescents tendeixen a ser egoistes i egocèntrics. És una etapa on s’analitzen seriosament les circumstàncies.

Tal volta, l’opció de la franja d’edat que engloba persones de la tercera edat de 65 anys en endavant ha estat la més sorprenent. Aquesta és l’opció correcta. Pot ser la classe no va considerar que un cop s’arriba a la vellesa, les persones tenen com a únic objectiu acabar l’última etapa de la vida gaudint de la família i dels amics. Per tant, les relacions interpersonals són la clau per a ser feliç en les últimes etapes de la vida.
Els resultats són molt variats. La meva conclusió és que el perdó no s’acostuma a relacionar amb l’edat. Personalment, esperava que gran part de la classe marqués l’opció e). Han pensat que els nens són més permissius.

 
At 4:43 p. m., Blogger Unknown said...

Abans de tot, al buscar la informació, no vaig llegir bé, i va haber un mal entès.

La pregunta era: "Quin és el percentatge d'homes que pateix maltracte?

Les respostes proposades eren:
a) 10,56%
b) 94,4%
c) 12%
d) 18%
e) 61%

La majoria de la classe va contestar l'opció c) i d) , cada vegada hi han més dones que pateixen maltracte a mans de la parella, i el nombre de dones cada cop és més elevat, jo crec que la raó per la qual van votar aquestes opcions es perquè poques vegades hem llegit, escoltat, a un home fent una denúncia per maltractament, per això van votar aquestes opcions.

La resposta corecta era la e), un 8,2% d'homes pateix maltracte, aquest 61% són homes de 18 a 59 anys que han patit maltractaments.

Per concloure, amb aquesta pregunta, extrec que poques persones saben que els homes també son maltractats, també s'ha de posar denuncia encara que sigui un home, perquè tots necesitem ajuda i a tots ens proporcionaran ajuda si la necessitem.

 
At 6:44 p. m., Anonymous Anònim said...

La meva pregunta era:
“Quin és el pes promig d’un iceberg?”
Les opcions que vaig proposar van ser:
a) 20000000 tones
b) 20000000 quilograms
c) 20000 quilograms
d) 1000 quilograms
Però abans de passar a les respostes, en Pani va proposar a la classe que intentessin esbrinar quina era la pregunta, ja que a la pissarra només vam escriure les opcions. La Paula va proposar que les quantitats esmentades com a possibles respostes podien fer referència a la quantitat de menjar que es llença al món, l’Alberto, a la quantitat de droga que es venia.
A partir d’aquí, en Pani va introduir el concepte del metallenguatge, el qual hem de tenir en compte ja que és el que comuniquem més enllà del que diem.
Ara sí, tornant a les respostes, gairebé la meitat de la classe es va decantar per 20000000 quilograms, la qual cosa no sorprèn ja que potser la primera opció els hi semblava un número molt gran, i les restants, masses petites. La resposta correcte era la primera, 20000000 tones, ja que el volum que mostren per sobre del nivell de l'aigua és només 1/10 del seu volum total.
Una de les principals conseqüències del canvi climàtic ha estat l'increment de temperatura, el que ha provocat que es multipliqui l'aparició d'icebergs en les aigües del sud. Aquest increment es calcula en un extra a la pujada del nivell del mar d'entre 4 i 6 cm si es fongués tot aquest gel flotant. Actualment s'ha observat una pujada de 3,1 mm cada any, dels quals 0,049 mm corresponen al gel flotant fos. Aquesta aportació d'aigua dolça al mar també suposa de dessalinització dels mars.

 
At 6:59 p. m., Blogger Unknown said...

La meva pregunta era quanta gent veu llet directament de l'envàs quan ningú el mira, va ser una dada que em va fer gràcia i per això la vaig escollir. Les possibles respostes eren:

-68%
-47%
-94%
-28%

- Al no donarme temps a exposar la meva pregunta, no he pogut obtenir dades sobre les respostes dels meus companys.

- La resposta correcta era el 47%, cosa que vol dir que casi 1 de cada 2 persones beu llet directament del brick quan ningú els observa. És bastant graciós.

- Podríem treure com a conclusió, que nosaltres com a éssers humans demostrem com en realitat som quan estem sols, tot i que en aquest cas sigui una dada curiosa, en un altre podrien ser temes més seriosos com la sexualitat d'una persona o els gustos més "obscurs" que pugi tenir.

 
At 7:29 p. m., Blogger Unknown said...

La meva pregunta era: Quants diners s’han gastat els espanyols en 2013 en productes falsificats?
A. 543 milions
B. 992 milions
C. 80 milions
D. 8 milions
E. 300 milions

1. Tots els meus companys dubtaven entre la a i la b les quals són les quantitats més grans. Crec que l’han encertat perquè últimament el tema dels top mantes i les falsificacions l’estan polititzant molt i els polítics l’utilitzen per fer-se retrets entre ells. Per això, al estar contínuament a les notícies els meus companys són conscients de la gran quantitat de diners que suposa aquest fenomen.

2. La resposta correcta era la b. L’any 2013 els espanyols ens vam gastar 992 milions d’euros en productes falsificats. És una quantitat força gran que en comptes d’anar a parar a les grans multinacionals i als petits comerciants els quals paguen els impostos corresponents. Els informes que publica ANDEMA (Associació per a la defensa de la marca) han rebel·lat que aquesta xifra de 992 milions es va produir al 2013 que es reflecteixen a que cada ciutadà va comprar de mitja 4,8 vegades algun producte falsificat.

3. La conclusió que he extret d’això es que encara que la gent sigui conscient del negoci que es produeix amb aquest fenomen, i el diner que perden tant els petits comerciants i les grans multinacionals, es segueix comprant aquest productes falsificats.

 
At 8:38 p. m., Blogger MARC PRATS said...

Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

 
At 8:38 p. m., Blogger MARC PRATS said...

La meva pregunta era;
Quin percentatge de població, que fa referència en tot el mòn, de les persones que mai han realitzat o rebut una trucada telefònica?
A/ 40%
B/ 52%
C/ 67%
D/ 75%
- La majoria dels meus companys de classe va escollir la resposta C/ 67%, que no era la resposta correcta, en excepció algún tambe va escollir la D/ 75%, encara que sense pensar ja que era excesiva.
- La resposta correcta es la opció C/52% de la població mundial mai ha rebut o realitzat una trucada telefònica.
- En conclusió, podem observar i hem de tenir en compte que una gran part exactament el 30% d'Àfrica és salvatge. I una observació interesant, es que actualment al mòn hi ha un nombre més gran de telèfons mòbils que de persones i que d'aquesta quantitat de persones més de la meitat mai a rebut o realitzat una trucada teléfònica, ens pot fer pensar com és el mòn avui en dia.

 
At 8:49 p. m., Blogger Unknown said...

La meva pregunta era:
-Quines serien les mesures de una Barbie si mesures 1,80m?
a)90-60-90
b)90-45-62
c)90-55-82
La majoria de la classe es va repartir entra la resposta correcta la b) i la resposta c), encara que hi van haver més persones que es van decantar per la resposta c). Jo crec que es van decantar per la c) perquè era la que estava en mig de les dues altres respostes. I també perquè la b) semblava massa exagerada. No van escollir la a) perquè era bastant evident que aquella l’havia posat jo.
La meva conclusió és: que els meus companys van escollir la opció c) i b) perquè estaven molt igualades i la a) es veia que l’havia posat jo.

 
At 9:28 p. m., Anonymous Anònim said...

La meva pregunta era:
En quin percentatge augmenten les al·lèrgies a la primavera?
a) 70%
b) 25%
c) 40%
d) 10%
e) 63,9%
La resposta correcta era la b) 25%.
Cap dels meus companys va encertar la resposta correcta, gairebé tres quarts de la classe va considerar que la resposta correcta era la e) 63,9% ja que era una xifra elevada i a la primavera tenim entès que a molta gent li agafen al·lèrgies i a més aquesta opció tenia una coma i això podria confondre a l'hora d'escollir. L'altre quart de la classe va pensar que el percentatge era el del 70% ja que també era una xifra elevada; segurament la van escollir pel mateix motiu.
Des del meu punt de vista la conclusió és que van escollir les dues opcions que tenien un percentatge elevat perquè tenien una idea fixa de que durant la primavera la gent sol tenir moltes al·lèrgies.

 
At 9:58 p. m., Blogger Unknown said...

La meva pregunta era:
Quantes persones moren per atacs de taurons en un any?
a. 100100
b. 10000
c. 150
d. 10
e. Cap

La resposta corrrecta era 10. Contràriament al que jo pensava les opinions dels meus companys van ser força variades. Ningú va escollir la a, que era un nombre molt elevat però hi van haver companys que van votar que la b era correcta, i també alguns que van decantar-se per la c.
Tot i això, hi van haver força companys que van escollir 10, la resposta correcta i fins i tot alguns que van votar per la e.
Això em porta a pensar que la gent està força desenformada sobre l'agressivitat i el perill d'aquests animals, ja que alguns van creure que la xifra de persones que maten era força alta. Tot i això força gent va escollir la resposta correcta, cosa que m'alegra perquè trobo injust que la gent tingui prejudicis sobre els taurons quan ells maten 10 persones al any, mentre que nosaltres matem al voltatnt d'11400 taurons en el una hora.

 
At 9:13 p. m., Blogger Marta López said...

Quina va ser la taxa de mortalitat a Sudáfrica (2014)?
a) 20.000 habitants
b) 1.000 habitants
c) 17.000 habitants
d) 1 milió

- Els meus companys no van poder donar una resposta a causa de que no va donar temps a llegir-la
- La resposta correcta és 17.000 habitants
- La meva reflexió és que ens d'adonar que som molt privilegiats perquè vivim en bones condicions i no ho valorem, i això fa que la taxa de mortalitat al nostre país sigui més baixa. En canvi, en altres països com Africa, es viu en unes condicions precàries i la taxa de mortalitat és molt més elevada. Hauríem de valorar molt més el que tenim

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home